Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužio i Hamas i Izrael

Američki ministar obrane: "Broj žrtava u Gazi daleko je prevelik, njihova zaštita je strateški imperativ"

Američki ministar obrane Lloyd Austin
Američki ministar obrane Lloyd Austin Foto: Afp
Na sastanku NATO-a gdje su sudjelovali svi ministri obrane država članica američki ministar Lloyd Austin pozvao je na zaštitu civilnog stanovništva u Gazi.

Američki ministar obrane Lloyd Austin pozvao je u petak Izrael da bolje štiti civilno stanovništvo u pojasu Gaze dok nastoji eliminirati Hamas.

"Broj žrtava daleko je prevelik", rekao je Austin na rubu sastanka ministara obrane NATO-a u Bruxellesu, komentirajući izraelsku vojnu operaciju u Pojasu Gaze.

"Razgovarao sam s kolegom u niz prigoda i potičem ih da budu precizniji i da osiguraju da štitimo civile u borbenom prostoru", rekao je.

Pročitajte i ovo Martina Dalić Partnerstvo Podravka želi poljoprivredne tvrtke Fortenova grupe

Izrael mora učiniti sve što je moguće kako bi minimizirao broj civilnih žrtava u borbenoj zoni, istaknuo je. Ostvarivanje vojnih ciljeva i zaštita civilnog stanovništva u borbenoj zoni nisu međusobno isključivi, rekao je Austin.

Naglasio je da se militanti Hamasa miješaju s civilnim stanovništvom i da ih koriste kao živi štit, ocijenivši da je to "taktika vrijedna krajnjeg prijezira". Zaštita civilnog stanovništva "strateški je imperativ", poručio je Austin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene