Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirovna misija

Britanski vojnici stigli na Kosovo: "To je razborit korak''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Prvi britanski vojnici, koji će ojačati KFOR u jeku novih napetosti na Kosovu, stigli su u u Prištinu, objavili su NATO i britansko ministarstvo obrane kasno u petak.

London je ranije najavio da će, na zahtjev NATO-a, britanskom kontingentu od 400 vojnika biti pridodano još 200 vojnika u sklopu godišnje vježbe na Kosovu.

To je "razborit korak kako bi se osiguralo da KFOR ima snage koje su mu potrebne da ispuni svoj mandat UN-a za održavanje sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu", napisao je glasnogovornik NATO-a Dylan White na X-u (bivši Twitter).

Pročitajte i ovo Hamas iz Gaze napao Izrael Deseci mrtvih, stotine ranjenih VIDEO/FOTO Eskalacija nasilja na Bliskom istoku: Hamas navodno odvodi zarobljenike u Gazu, Izrael krenuo u odmazdu

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je kako će postrojbe biti na raspolaganju pod zapovjedništvom NATO-a za provođenje operacija u skladu s mandatom KFOR-a.

Najnovije napetosti potaknute su napadom naoružane srpske paravojne skupine na kosovske policajce na sjeveru Kosova krajem rujna.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku pod kontrolom - 11 Nakon strašnog požara Na istoku Hrvatske proglašeno stanje velike nesreće: Župan otkrio da je skladište plastike postojalo i - pod zemljom

Ubijen je jedan kosovski policajac i tri srpska napadača.

Njemačko ministarstvo obrane priopćilo je u petak da će satnija od 155 vojnika biti raspoređena na Kosovu godinu dana od travnja 2024.

O proširenju je odlučeno neovisno o nedavnoj eskalaciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene