Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potaknula ga humoristična serija

Ratni veteran u 90. se godini odlučio na neobično priznanje: "Život je prekratak..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski veteran u devedesetoj je godini odlučio javno otkriti kako je cijeli život proveo kao žena zarobljena u muškom tijelu.

Britanski vojnik koji se borio u Drugom svjetskom ratu, u 90. je godini odlučio otkriti kako je transrodna osoba. Patricia Davies iz Leicestershirea 87 je godina za vanjski svijet bio "Peter", no sada tvrdi kako je život prekratak da bi skrivao ono što zaista jest.

"Riješio sam se velikog tereta"

Pročitajte i ovo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće" Ilustracija u Grubišnom Polju FOTO Radove oko kuće prekinuo neugodan nalaz: Odmah su nazvali policiju

"Osjećam se kao da mi je veliki teret pao s ramena. Živio sam u laži. Godinama sam šutio, a sada sam odlučio otkriti tko sam. Svi su mi rekli: Nemoj ništa brinuti sve dok si sretan", kazao je Davies za Huffington Post.

Tvrdi kako je znao da je žena od svoje treće godine.

"Nisu me zanimale igračke za djevojčice. Nisu me zanimali ni igračke vojnici. Sve što sam želio je daska za glačanje. Kad me majka odvela u kino gledati "Petra Pana" poželio sam biti vila. Majka mi je izradila čarobni štapić. Nikada nije rekla kako su moje želje čudne", kaže Davies.

Zarobljen u muškom tijelu

Iako je oduvijek znao da je žena zarobljena u muškom tijelu, nikada se to nije usudio priznati. Pojam transrodne osobe u njegovo je vrijeme bio nepoznanica. Tajnu je čuvao i dok je služio u britanskoj vojsci tijekom Drugog svjetskog rata.

"Da sam ikome otkrio da sam transrodna osoba, proglasili bi me homoseksualcem što bi mi stvorilo probleme u vojsci te bih završio u zatvoru", priča Davies.

Prije no što je odlučio sa svojom pričom izaći u javnost, Davies je bio 63 godine u braku.

"Kad sam napunio 60 godina, odlučio sam joj sve priznati. Bila je vrlo suosjećajna i pomagala mi je, ali odlučili smo šutjeti. Kupovala bi mi nakit i zvala me Patricia", kaže Davies čija je supruga preminula prije šest godina, a on i dalje nosi njezin vjenčani prsten.

Na tranziciju se odlučio nakon što je 2015. pogledao humorističnu seriju "Boy Meets Girl" u kojoj je jedan od glavnih likova transrodna osoba.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene