Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To nije 'u ime naše vjere''"

Britanski muslimanski vođe na nogama: 'Zovite džihadističku tvorevinu NEISLAMSKOM državom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imami pozivaju britanskog premijera i druge britanske političare da prestanu koristiti izraz "Islamska država" kojim daju kredibilitet terorističkoj organizaciji koja ju je i proglasila.

Korištenje izraza kojeg preferiraju džihadisti, ističu vodeći muslimaski vođe u Britaniji, daje kredibilitet sunitskim militantima i baca ljagu na islamsku vjeru.

Pročitajte i ovo Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu Slika nije dostupna 'Voljeli smo ga...' Dirljiva poruka brata ubijenog humanitarca

"Iskoristiti ćemo svaku priliku da nastavimo govoriti jasno i glasno kako to nije 'u naše ime' i 'u ime naše vjere'', stoji u pismu britanskom premijeru Davidu Cameronu, kojeg potpisuju britanski imami, piše Guardian.

Oni isto tako priznaju da britanski muslimani moraju učiniti više kako bi odgovorili svoju mladež od prihvaćanja obmana i sudjelovanja u "mržnji i otrovu" kojeg sije ta teroristička organizacija.

FOTO Brutalni islamisti ubili Davida Hainesa, humanitarca oženjenog za Hrvaticu

"Ne vjerujemo da ta teroristička grupa treba imati kredibilitet nazivajući sebe Islamskom državom. To nije niti islamska, niti država", rekao je Mohammed Abbasi iz Udruženja britanskih muslimana.

Potpisnici pisma predložili su da se džihadistička tvorevina u Siriji i Iraku zove Neislamska država (UIS), kao točan i alternativan naziv njihove agende. Dodali su kako će britanski muslimani početi tu tvorevinu tako zvati.

Strahuje se da je oko 500 Britanaca otputovalo u Siriju u periodu od 2011. do danas da bi se pridružilo tim džihadistima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene