Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kontroverzna ideja

Učitelje će plaćati po učinku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski bi učitelji do zarade od 70 tisuća funti mogli doći u roku od pet do osam godina, što bi trebalo popularizirati zanimanje.

Britanski učitelji bi mogli zarađivati i do 70 tisuća funti godišnje prođu li kontroverzni vladini planovi o uvođenju plaćanja po učinku.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Prosječna plaća učitelja (Foto: Dnevnik.hr) Ili štrajk? Pregovori se nastavljaju: Izračunali smo koliko će učiteljima rasti plaće ako Vlada pristane

Prema izvješčima, učitelji bi do navedene zarade mogli doći u roku od pet do osam godina, što bi profesiju trebalo učiniti privlačnijom studentima, piše Independent.

Ankete pokazuju da 89 posto učitelja i nastavnika favorizira uvođenje plaćanja po učinku, unatoč protivljenju učiteljskih sindikata.

'Uvodi se obavezno licenciranje učitelja'

Međutim, inzistira se na uvođenju učinkovitog sustava procjene za utvrđivanje učinkovitosti, a samim time i plaće - naglasak ne bi trebao biti samo na rezultatima učenika na ispitima.

Neki smatraju kako bi ovakav postupak određivanja plaća bio nepravedan. Vjeruju da bi uz rezove u proračunu za obrazovanje sve vjerojatnije dovelo do zabrane učiteljima da se penju u veće platne razrede, nego do povećanja plaća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene