Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operirala želudac u Turskoj

Britanija na nogama zbog smrti djevojke u Beogradu, oglasila se i vlada: "Upozoravali smo"

Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu
Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Foto: TikTok/Screenshot
Mlada Britanka tragično je preminula tijekom povratka iz Turske nakon što se u toj zemlji podvrgnula operaciji želuca.

Britanka Morgan Ribeiro (20) početkom siječnja s dečkom je odletjela u Istanbul kako bi se podvrgnula zahvatu na želucu. Nije željela čekati da joj država odobri operaciju te je uplatila 2500 funti za zahvat u Turskoj. Operacija je uspješno završena te su liječnici koji su je operirali nakon nekoliko dana dali zeleno svjetlo za povratak u domovinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala je u komu Operirao ju suprug, ubrzo preminula: Policija sada sve istražuje

Problemi su se pojavili na letu za Britaniju 9. siječnja kada je Morgan pozlilo. Zbog njezinog lošeg stanja zrakoplov je hitno sletio u Beogradu gdje je 20-godišnjakinja preminula. Utvrđeno je da je tijekom zahvata presječeno tanko crijevo što je dovelo do teške infekcije. Kirurg joj je uklonio više od 10 centimetara tankog crijeva, a Morgan je uslijed infekcije pretrpjela srčani udar. Hospitalizirana je u Beogradu i stavljena u induciranu komu, no preminula je četiri dana kasnije.

Njezina obitelj tvrdi kako za operaciju nije znala. Jedini tko je uz dečka znao zašto ide u Tursku, bila je njezina 26-godišnja sestra koja tvrdi da ju je svim silama pokušavala odgovoriti od operacije koja sa sobom nosi brojne rizike.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli"

Morganina majka Erin Gibson (44) je pokrenula kampanju prikupljanja novca kako bi tijelo kćeri prebacila u Britaniju.

"Tijekom odrastanja dosta su je maltretirali, uvijek se borila s viškom kilograma i teško prihvaćala da je jake građe. Govorila sam joj da je prekrasna osoba i lijepa iznutra. Kad sam saznala da ide na operaciju, već je bilo kasno, letjela je za Tursku. Ne želim da se ovo više ikad ikome dogodi. Ne želim da njezina smrt bude uzaludna", kaže majka.

Organizacija koja je spojila Morgan s klinikom za ovakve zahvate odbacuje bilo kakvu odgovornost.

Reagirala i britanska vlada

Morganin dečko, koji je s njome putovao, rekao je kako se s liječnicima konzultirala još u rujnu prošle godine.

"U Turskoj joj prije operacije nisu govorili ni o kakvim rizicima. Na povratku, kada joj je pozlilo, stjuardesa joj je dala vode i leda i odvela ju kako bi joj dala kisika. Stvarno je izgledala jako loše", ispričao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pionirski zahvat Operacija izvedena prvi put u svijetu: Nakon presađivanja živca iz noge počeo koristiti paraliziranu ruku

Iz kompanije Wizz Air, kojom su letjeli, potvrdili su da je zrakoplov morao hitno sletjeti zbog lošeg stanja jednog putnika. O ovom slučaju oglasila se i britanska vlada.

"Upozoravamo sve koji razmišljaju o medicinskim zahvatima u inozemstvu da prije prouče naše savjete o putovanju i informiraju se sa zdravstvenim tijelima u domovini. Naše misli su s obitelji djevojke tragično preminule u Beogradu. U kontaktu smo s lokalnim vlastima u Srbiji", poručili su.

Novi tragični slučaj

Smrt Morgan Ribeiro dogodila se samo nekoliko dana nakon što je preminula mlada majka iz Manchestera koja se u Turskoj podvrgnula operaciji podizanja stražnjice. Demi Agoglia pozlilo je nekoliko sati prije povratka u Britaniju. Posljednje dane provela je na intenzivnoj njezi, no nije joj bilo spasa. Iza sebe je ostavila troje djece, među njima i sedmomjesečnu bebu, piše Daily Mail.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene