Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija: U štrajku 13 000 poštara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Britaniji su tisuće poštanskih djelatnika započeli 48-satni štrajk zbog spora oko plaća i radnih mjesta prouzročivši ozbiljne prekide u radu službe, objavila je britanska pošta Royal Mail.

Sindikat zaposlenih u komunikacijama priopćio je kako je u podne radno mjesto napustilo više od 130.000 radnika. 

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija Nova pljačka u Zagrebu Nepoznati muškarac opljačkao poštu, zaposlenici prijetio vatrenim oružjem

Od domaćinstava i tvrtki zatraženo je da pokušaju izbjeći slanje pošte tijekom štrajka kako ne bi došlo do nagomilavanja.

'Korisnici trebaju očekivati ozbiljne prekide u radu poštanskih
službi tijekom štrajka i dulje razdoblje nakon njega', rekao je
glasnogovornik Royal Maila i dodao kako će pokušati isporučiti jedan dio pošiljaka, dodavši da je prerano za procijene razmjera prekida usluga.

Na pregovorima između uprave Royal Maila i sindikata nije postignut sporazum za što je Royal Mail u svojoj izjavi okrivio
'nerealne i neprihvatljive prijedloge' sindikata.

Čelnici sindikata pozvali su vladu da se uključi i pokuša okončati spor. Članovi CWU-a glasovali su za štrajk protiv ponude povišice niže od inflacije i planova ukidanja 40.000 radnih mjesta zbog automatiziranja raspodjele pošte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene