Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalit će se UN-u

'Britanci opet militariziraju južni Atlantik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Argentinska predsjednica Cristina Fernandez optužila je u utorak Veliku Britaniju za 'militarizaciju južnog Atlantika' i najavila da će se zbog toga žaliti UN-u.

'Oni još jednom militariziraju južni Atlantik', rekla je Fernandez u govoru u predsjedničkoj palači, kritizirajući najavljeno slanje britanskog razarača HMS Dauntlessa u to područje za nekoliko mjeseci.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Predsjednica je rekla da će argentinsko ministarstvo vanjskih poslova zbog toga uložiti službeni prigovor Općoj skupštini i Vijeću sigurnosti UN-a.

Fernandez je kritizirala i razmještaj princa Williama kao pilota za traganje i spašavanje na Falklandskom otočju. 'Željeli bismo ga vidjeti u civilnoj odjeći, a ne u vojnoj odori', kazala je.

Britanija i Argentina 1982. vodile su rat oko Falklanda, otočja s 3000 stanovnika pod britanskom upravom, udaljenog 450 kilometara od Argentine. Britanci su u ratu pobijedili i zadržali kontrolu nad otočjem, a uoči obilježavanja 30. godišnjice rata dvije su zemlje pojačale rat riječima i počele optuživati jedna drugu za podizanje napetosti i kolonijalizam. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene