Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZNEMIRUJUĆA PORUKA

'Ne dopušta mi da odem, moram vas zaštititi...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerovalo se da je 21- godišnji Britanac nastao na Tajlandu samo nekoliko dana prije nego se trebao vratiti kući za Božić.

BBC javlja kako je Britanac koji se smatrao nestalim, pronađen na plaži kod resorta Krabi na Tajlandu. Britanska policija kontaktirala je njegovu obitelj te tvrde kako s 21-godišnjakom sve u redu.

Njegova obitelj pokrenula je akciju potrage nakon što su od njega primili uznemirujuće poruke u kojima govori kako ih više nikada neće vidjeti.

NAZVAO DJEVOJKU DA SE OPROSTI 'Mislio sam da ću umrijeti. Pucali smo dok nije pao'

Jordan Jacobs iz Lynehama u Velikoj Britaniji svoje višemjesečno putovanje nastavio je besplatnim prijevozom do jednog od Phi Phi otoka kojeg mu je omogućio stanovnik Tajlanda. Dan nakon što je stigao na Tajland, ovaj 21-godišnjak poslao je roditeljima zabrinjavajuću poruku u kojoj je kazao kako ih više nikada neće vidjeti te kako mu je žao što nije imao prilike oprostiti se od njih.

Zabrinuti za njegov život, roditelji su poduzeli sve mjere kako bi stupili u kontakt sa svojim sinom, a samo nekoliko sati nakon što je potraga za njim počela, Jacobs se javio svojoj majci tvrdeći da ga muškarac ne pušta da ode.

'U subotu ujutro majka je primila poruku putem Facebooka u kojoj je doslovno pisalo da nas više nikada neće vidjeti, da mu je žao što nas ne može vidjeti po posljednji put i da nas jako voli', ispričala je sestra Jordana Jacobsa.

Majka mu je odgovorila na poruku te ga tražila da se javi, a on joj je poslao broj telefona na koji ga može kontaktirati.

'Bio je uznemiren, kazao je kako mu muškarac ne dozvoljava da ode, te kako se boji', kazala je gospođa Jordan.

Broj kojeg je mladić poslao majci pripadao je turistu od kojeg je Jacobs zatražio pomoć u jednom lokalnom restoranu. Kada je prišao turistu, Jordan je bio bosonog i sa sobom nije nosio torbu. Potvrdio je to i vlasnik restorana u koji je Jordan došao tražiti pomoć.

TEŽE JE NEGO SE ČINI, ALI JE MOGUĆE Kako ljudi nestaju bez traga?

Jordan je prije Tajlanda neko vrijeme boravio u Australiji i na jugoistoku Azije, a svoj je put planirao završiti do Božića kada se trebao vratiti kući zrakoplovom iz Bangkoka. 

Skupina avanturista koji su ga vidjeli kazali su kako se sa muškarcem s Tajlanda sastao nedaleko od hostela u kojem je boravio, a muškarac mu je potom ponudio besplatan prijevoz do Ko Phi Phi Dona na što je Jordan pristao.

Njegova obitelj bila je uvjerena da je njegov nestanak povezan s muškarcem kojeg je skupina turista opisala, a vjeruje se da je ili vlasnik ili radnik na jednoj farmi u Ko Phi Phi Donu.

 

 

It's been 4 days since someone last saw my little brother. Please keep sharing and posting, it is helping. We are being...

Posted by Emily Jacobs on 15. prosinca 2015

 

U ponedjeljak je njegova sestra ponovno uspjela stupiti u kontakt s njim, no on je tvrdio da joj ne može reći gdje se nalazi. Poziv je trajao svega 90 sekundi, a on je kratko kazao 'moram vas zaštititi'

'Pitala sam ga gdje se nalazi i je li sve u redu, a on je samo kazao 'previše sam već rekao, ne mogu pričati. Volim te'. I to je bilo sve. Od tad ga nitko nije čuo ni vidio', ispričalaje njegiva sestra Emily koja je na Facebooku napisala post kojeg je podijelilo više od 9.000 ljudi, prenosi Daily Mail.

'Moj je brat putuje već godinu dana bez ikakvih problema. Zabrinuta sam za svoju majku koja se posljednjih 6 mjeseci liječi od raka, a po Novoj godini kreće s zračenjima. Kazala je kako će sama otići na Tajland tražiti Jordana, što znači da će propustiti liječenje. Ovo nimalo ne nalikuje mojem bratu. Prošli je tjedan govorio kako će se za Božić vratiti kući, a sada ništa' napisala je Jordanova sestra u objavi na Facebooku.

No kako se čini, s mladim je britanskim turistom sve u redu, a rsplet priče o kojoj je pisao cijeli svijet tek nas očekuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene