Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbija odgovornost

Breivik zatražio da mu za pokolj dodijele 'orden časti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Norveški ekstremist i dalje odbija prihvatiti odgovornost za ubojstva te nadležnost suda koji ga krivično tereti

Norveški desničarski ekstremist, 32-godišnji Anders Behring Breivik, koji je ubio 77 ljudi zatražio je u ponedjeljak da mu se dodijeli vojni 'orden časti' te da ga se pusti na slobodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Anders Breivik Norveški masovni ubojica, koji je ubio 77 ljudi, sada tuži državu zbog - "ekstremne" izolacije Slika nije dostupna Psihijatar o norveškom krvniku 'Breivik je izuzetno narcisoidna osoba'

Prema Huffington postu, masovni ubojica uputio je neobični zahtjev tijekom posljednjeg ročišta o pritvoru prije početka suđenja koje je zakazano za 16. travnja. I ovoga puta priznao je ubojstva mladih članova Laburističke stranke na otoku Utoyi te postavljanje bombe kod zgrade parlamenta u Oslu 22. srpnja prošle godine, no ponovno je odbio prihvatiti odgovornost za ubojstva te nadležnost suda koji ga krivično tereti.

Svoje je akcije opisao kao eliminiranje 'izdajica' koje su podržavale imigraciju te time promovirale 'islamsku kolonijalizaciju Norveške'. Iako i dalje tvrdi da je zapovjednik u militantnoj organizaciji koja teži srušiti europske vlade te ih zamijeniti 'patriotskim' režimima koji će biti spremni deportirati muslimane, istražitelji nisu pronašli dokaze koji bi govorili o točnosti ubojičinih tvrdnji.

Podsjetimo, sudac je ranije odbacio prvotno psihijatrijsko vještačenje Breivika te pod pritiskom obitelji žrtava i javnosti naredio da se ono ponovi. Ako se dokaže da Breivik boluje od shizofrene paranoje, tada će kaznu izdržavati u psihijatrijskoj ustanovi. U protivnom bi za krvavi pohod mogao dobiti samo 21 godinu zatvora. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene