Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatno zatezanje odnosa

Breedlove: Rusija se ne ponaša kao odgovorna nuklearna sila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik NATO-a Philip Breedlove ocijenio je u srijedu, u povodu ruske najave jačanja ruskog nuklearnog vojnog arsenala za 40 novih interkontinentalnih balističkih raketa, da to nije ponašanje koje se očekuje od odgovorne nuklearne sile.

Najava ruskog predsjednika Vladimira Putina dodatno je zategnula odnose Rusije i zapadnih sila ionako pogoršane zbog ukrajinske krize.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom" Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''

"To nije način na koji se odgovorne nuklearne zemlje ponašaju", kazao je za britansku agenciju Reuters američki general i zapovjednik združenih NATO snaga Philip Breedlove tijekom posjeta Poljskoj.

Putin je smislio nešto novo - ruski vojni Disneyland!

"Retorika koja podiže tenzije u nuklearnom smislu nije odgovorno ponašanje i tražimo da te zemlje prema toj vrsti naoružanja postupaju odgovornije".

Upitan trebaju li Makedonija i Crna Gora biti pozvane u članstvo saveza sljedeće godine na summitu u Varšavi Breedlove kaže kako su one za to spremne a odluka o pozivu bit će politička. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene