Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija potvrdila

Brazil: Uzrok više od 230 smrti u diskoteci je toksična izolacijska pjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 230 ljudi, koliko ih je tijekom vikenda poginulo u požaru koji je izbio u diskoteci u brazilskome gradu Santa Mariji, smrtno je stradalo od posljedica izgaranja izolacijske pjene koja je prostor ispunila gustim toksičnim dimom u roku od samo tri minute, izvijestili su u četvrtak policijski istražitelji.

Riječ je o građevinskoj pjeni koja se koristi za zvučnu izolaciju prostora, objasnila je policija. 'Da disko klub nije bio izoliran ovim materijalom, nitko ne bi bio poginuo', rekao je šef policije Santa Marije, Marcelo Arigony, držeći u ruci dio pjene postavljene, kako je upozorio, bez zaštitne protupožarne folije.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

'U dijelovima kluba koji nisu bili izolirani pjenom, gotovo ništa nije izgorjelo', rekao je Arigony.

>> Vlasnik brazilskog kluba: Nisam naredio zaključavanje izlaza

Policija upravo istražuje je li riječ o nemaru gradskih vlasti kada su dopustile otvaranje kluba. U sklopu odvojene kriminalističke istrage, policija je privela dvojicu vlasnika kluba i još dva člana brazilske country grupe koja je nastupala u klubu. Jedan od njih je i pjevač, koji je, prema izjavama svjedoka, izazvao požar bacivši bengalku.

U tragediji u disko klubu smrtno je stradalo najmanje 235 ljudi, uglavnom studenata, a opasna pjena mogla bi uzeti još života budući da se u bolnicama zbog udisanja otrovnog dima još uvijek nalazi 138 ljudi, od kojih je 87 na intenzivnoj njezi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene