Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvero ispitanih

Vlasnik brazilskog kluba: Nisam naredio zaključavanje izlaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu istrage o smrtonosnom požaru u diskoteci, četiri pritvorene osobe odgovarale su u ponedjeljak na pitanja o propustima koji su doveli do tragedije u brazilskom gradu Santa Mariji, gdje se obitelji spremaju pokopati svoje mrtve.

Istražitelji iz Santa Marije pokušavaju razmrsiti mrežu odgovornosti u drami u diskoteci Kiss gdje su stotine studenata upale u klopku oblaka toksičnog dima izazvana pirotehničkim spektaklom tijekom koncerta. Bilanca je 231 mrtav i više od stotinu ozlijeđenih.

Policija je smjestila u pritvor jednog od dva vlasnika diskoteke, kao i dva člana brazilske country skupine koja je nastupala u klubu. Jedan od njih je i pjevač koji je, po svjedocima, izazvao požar bacivši bengalku.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

>> Tragedija u Brazilu: Uhićeni vlasnik kluba, član benda i šef zaštitara

Tijekom popodneva drugi vlasnik diskoteke kojemu također prijeti uhidbeni nalog predao se policiji. "Mislimo da je najvjerojatniji uzrok požara pirotehnička naprava koju je koristila skupina a koja je zapalila strop", izjavio je policijski načelnik Sandro Meinerz.

U pritvoru je jedan od vlasnika Kissa priznao da mu je istekla dozvola u kolovozu, dodajući da je zatražio novu, rekla je policija. Optužio je glazbenu skupinu za odgovornost za tragediju. Negirao je da je naredio čuvarima Kissa da blokiraju izlaz iz diskoteke na početku drame te da je iz lokala uzeo nestalo računalo na kojem su zabilježene snimke sigurnosnih kamera diskoteke, rekao je načelnik Meinerz.

Postavlja se pitanje sigurnosti javnih mjesta u Brazilu koji se sprema ugostiti velike događaje, poput Kupa konfederacija u lipnju, Svjetskih dana mladeži u srpnju, u nazočnosti pape Benedikta XVI., Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014. te Olimpijske igre dvije godine kasnije u Riju.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i Međunarodni nogometni savez (FIFA) uvjeravaju da nema mjesta sumnji u sigurnost tih događanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene