Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacivanje odgovornosti

Brazil tvrdi da je let AF 447 prebacio kontroli u Dakaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilsko zrakoplovstvo objavilo je u četvrtak da je prebacilo zračnoj kontroli Senegala let AF 447 Rio-Pariz Air Francea na kojem se zrakoplov survao u Atlantik prije mjesec dana, suprotno tvrdnjama francuskih istražitelja.

Brazilske aeronautičke vlasti pozvale su senegalske vlasti za kontrolu leta 'obavještavajući o vremenu kad je zrakoplov trebao ući u zračni prostor Dakara i vlasti u Dakaru potvrdile su primitak te informacije', izjavio je glasnogovornik brazilskog zrakoplovstva, pukovnik Henry Munhoz na informativnoj postaji Globo News. Francuski ured za istragu i analize (BEA) zadužen za tehničku istragu nesreće Airbusa A 330 u kojoj je poginulo 228 osoba, ustvrdio je da je došlo do greške u komunikaciji među centrima za zračnu kontrolu, što je odgodilo pokretanje potrage.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon rezultati Pronađena crna kutija iz Air Franceova zrakoplova Slika nije dostupna Misteriozan pad Air France: Pronađen dio crne kutije bez podataka

>> Obitelji nastradalih na letu AF 447 dobile milijun eura

'Nije bilo prijenosa leta između kontrolnih centara Brazila i Senegala' dok se avion nalazio iznad Atlantika, izjavio je Alain Bouillard, odgovoran za istragu BEA. No, brazilski glasnogovornik kazao je da je 'zrakoplov Air Francea uspostavio kontakt s našom upravom za zračnu kontrolu i manje od 30 sekundi kasnije brazilske vlasti uspostavile su kontakt s Dakarom i obavijestile ga da bi avion trebao ući u zračni prostor Dakara'. Komunikacija je provedena automatski između centara za zračnu kontrolu te telefonskim pozivom, potvrdio je drugi glasnogovornik. (Hina)

Mislite li da će se ikada otkriti istina o letu AF 477?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene