Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuzi isplatili dio odštete

Obitelji nastradalih na letu AF 447 dobile milijun eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osiguravatelji Air Francea već su isplatili približno milijun eura predujma obiteljima žrtava na letu AF447 Rio-Pariz kao odštetu, kazao je u četvrtak Patrick de la Morinerie iz francuskog Saveza osiguravajućih društava.

Do danas nosioci prava 58 žrtava zatražili su i dobili predujam na račun odštete, za 216 putnika koliko ih je bilo na letu. Dvanaest članova posade Air Franceova Airbusa A330 drukčije će biti obeštećeni. Obeštećenje obitelji žrtava zrakoplovnih nesreća snose prijevoznici u skladu s međunarodnom konvencijom čak i ako nisu krivi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon rezultati Pronađena crna kutija iz Air Franceova zrakoplova Slika nije dostupna Misteriozan pad Air France: Pronađen dio crne kutije bez podataka

Radi se o konvenciji iz Montreala koja datira iz 1999. i prenesena je u francusko pravo dekretom iz 17. lipnja 2004. Potpisala ju je 91 zemlja, među kojima Brazil i Francuska. Tom se konvencijom predviđa da nositelji prava mogu koristiti predujam na obeštećenje od približno 17.600 eura po žrtvi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene