Brazilske specijalne postrojbe (Foto: Arhiva/AFP)
Brazilske specijalne postrojbe (Foto: Arhiva/AFP)

U gradu na sjeveroistoku Brazila u talačkoj krizi ubijeno je najmanje 12 ljudi, među njima je i dvoje djece, javljaju lokalni mediji.


Najmanje dvanaest ljudi, uključujući više talaca, ubijeno je tijekom pljačke banaka i talačke krize u gradu na sjeveroistoku Brazila.

Vezani članci Poplava u Brazilu (Foto: AFP) - 2 Krizno stanje u Brazilu: Rio de Janeiro pogodila strašna poplava, najmanje 10 ljudi poginulo Brazil su stigla takva vremena da su građanima novčanice počele otimati i ptice (FOTO: YouTube/Screenshot) Da vam je netko ovo pričao: Kamere zabilježile neviđenu pljačku, lopov doslovno odlepršao s novcem

Lielson Landin, gradonačelnik Milagresa, izjavio je kako je šest pljačkaša napalo u ranim jutarnjim satima dvije banke, piše SkyNews.

Sva šestorica ubijena su u pucnjavi nakon dolaska policije. Pucnjava je, prema izjavama svjedoka, trajala dvadesetak minuta.

Ubijeno je više talaca. Petero ljudi, za koje se vjeruje da su obitelj lokalnog poduzetnika, bili su u automobilu otetom na obližnjoj autocesti kad su pljačkaši pokušali pobjeći s dva kombija.

Reuters javlja da je ubijeno dvoje djece starosti između 10 i 13 godina. Žrtve još nisu identificirane. "Pljačkaši su ubili taoce, a policija je ubila pljačkaše", kazao je Landin.

"Nisam mogao spavati od pucnjave, a nisam se usudio napustiti kuću da vidim što se događa", kazao je jedan od stanovnika u susjedstvu i dodao: "Bila je totalna panika".

Šef službe za socijalnu zaštitu Andre Costa izjavio je za lokalni medij Diario de Nordeste da su dvije osobe uhićene. "Još uvijek ne znamo što se dogodilo", kazao je Costa.

"Došlo je do razmjene vatre. Prema prvim informacijama, jedan od pljačkaša koji je uhićen, kazao je da je ubio ljude koji su bili u njegovoj blizini, a nisu bili dio grupe pljačkaša", dodao je i istaknuo da je prerano kriviti policiju za smrt taoca.

Grad Milagres nalazi se u državi Ceara koja je jedna od država s najviše nasilja.

Plenković ne vjeruje da će se ugroziti nabava F-16, Predsjednica upoznata s tim pitanjem

3 razloga zašto je ovo jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj