Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Brazilu

Svjedok krvave pljačke u kojoj je ubijeno najmanje 12 ljudi: "Nisam mogao spavati od pucnjave"

Brazilske specijalne postrojbe (Foto: Arhiva/AFP)
Brazilske specijalne postrojbe (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
U gradu na sjeveroistoku Brazila u talačkoj krizi ubijeno je najmanje 12 ljudi, među njima je i dvoje djece, javljaju lokalni mediji.

Najmanje dvanaest ljudi, uključujući više talaca, ubijeno je tijekom pljačke banaka i talačke krize u gradu na sjeveroistoku Brazila.

Pročitajte i ovo Denis Lingart osuđen na 13 godina zatvora Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na električnom romobilu: Pištoljem prijeto djelatnicima Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm

Lielson Landin, gradonačelnik Milagresa, izjavio je kako je šest pljačkaša napalo u ranim jutarnjim satima dvije banke, piše SkyNews.

Sva šestorica ubijena su u pucnjavi nakon dolaska policije. Pucnjava je, prema izjavama svjedoka, trajala dvadesetak minuta.

Ubijeno je više talaca. Petero ljudi, za koje se vjeruje da su obitelj lokalnog poduzetnika, bili su u automobilu otetom na obližnjoj autocesti kad su pljačkaši pokušali pobjeći s dva kombija.

Reuters javlja da je ubijeno dvoje djece starosti između 10 i 13 godina. Žrtve još nisu identificirane. "Pljačkaši su ubili taoce, a policija je ubila pljačkaše", kazao je Landin.

"Nisam mogao spavati od pucnjave, a nisam se usudio napustiti kuću da vidim što se događa", kazao je jedan od stanovnika u susjedstvu i dodao: "Bila je totalna panika".

Šef službe za socijalnu zaštitu Andre Costa izjavio je za lokalni medij Diario de Nordeste da su dvije osobe uhićene. "Još uvijek ne znamo što se dogodilo", kazao je Costa.

"Došlo je do razmjene vatre. Prema prvim informacijama, jedan od pljačkaša koji je uhićen, kazao je da je ubio ljude koji su bili u njegovoj blizini, a nisu bili dio grupe pljačkaša", dodao je i istaknuo da je prerano kriviti policiju za smrt taoca.

Grad Milagres nalazi se u državi Ceara koja je jedna od država s najviše nasilja.

Aktualno 3 razloga zašto je ovo jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj A1 Hrvatska - 1 A1 Hrvatska - 1 Foto: PR A1 Hrvatska - 2 A1 Hrvatska - 2 Foto: PR A1 Hrvatska - 3 A1 Hrvatska - 3 Foto: PR A1 Hrvatska - 4 A1 Hrvatska - 4 Foto: PR A1 Hrvatska - 5 A1 Hrvatska - 5 Foto: PR +4 A1 Hrvatska - 6 Tech 3 razloga zašto je ovo jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene