Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi put nakon uhićenja Mladića i Hadžića

Brammertz danas daje ocjenu Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz dolazi danas u Beograd u radni posjet.

Tijekom posjeta očekuje se njegov susret s predstavnicima srbijanske vlasti, voditeljem srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i članovima tima i službi anagažiranih na uhićenju haaških optuženika.

Pročitajte i ovo Uhićenja u Srbiji zbog lažnih dojava o bombama "Policija, ruke gore!" Velika akcija: Zbog dojava o bombama uhićeni na spavanju, specijalce u kućama dočekala zanimljiva stvar Slika nije dostupna Boris Tadić 'Srbija je zaslužila isti tretman kao Hrvatska'

Ovo će biti prvi posjet Brammertza Beogradu nakon nedavnih uhićenja preostalih haaških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Nakon uhićenja Radovana Karadžića, činjenica da su Mladić i Hadžić i dalje bili na slobodi, bio je najveći uteg Srbiji na njezinom putu prema EU. Uhićenjem i transferiranjem te dvojice osumnjičenika za ratne zločine u Haag, Srbija je došla u bolji položaj na međunarodnoj političkoj sceni.

Današnji posjet Brammertza Beogradu trebao bi razjasniti može li se Srbija nakon tih uhićenja nadati ubrzanju svog puta prema EU, jer haaški tužitelji za svojih posjeta u pravilu upućuju najčešće 'umotanu', ali nedvosmislenu poruku domaćinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene