Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prikupljeno 368.000 barela

BP za zaustavljanje nafte do sada dao preko milijardu dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski naftni div British Petroleum (BP) do sada je potrošio milijardu i 250 milijuna dolara na pokušaje da zaustavi izlijevanje nafte u Meksičkom zaljevu

Između 3. i 5. lipnja, pošto je postavljena posebna kupola na bušotini, prikupljeno je 16.600 barela nafte, izvješćuje u ponedjeljak France Presse pozivajući se na britansku tvrtku. Spomenuta svota ne uključuje 360 milijuna dolara obećanih za izgradnju umjetnih otoka ispred Louisiane, dodaje BP. 'Nadamo se da ćemo u idućim danima uspjeti prikupiti što više nafte, ali trebat će proći još nekoliko dana prije nego procijenimo uspjeh najnovijih mjera', navodi BP u priopćenju.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna Prva investicija tinejdžera Abramovič junior ulaže 46 milijuna dolara!

>> Borba s izlivenom naftom može trajati do u jesen

Ta naftna grupacija smatra da je još prerano procjenjivati troškove uzrokovane katastrofom nakon eksplozije platforme Deepwater Horizon sredinom travnja. U toj je nesreći živote izgubilo 11 ljudi. Nakon eksplozije platforme iz naftnog izvora počelo je istjecati 798.000 galona nafte na dan. U operaciji čišćenja naftne mrlje sudjeluje 2600 brodova koji su uspjeli prikupiti 368.000 barela nafte. Do sada je podneseno 37.000 zahtjeva za odštetu, od kojih je za 18.000 već isplaćeno 48 milijuna dolara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene