Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ga pronaći?

Borbe u Bani Validu, posljednjem uporištu Gadafijevih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski pobunjenici pokrenuli su u subotu navečer ofenzivu na Bani Valid, kako bi preuzeli jedno od posljednjih utočišta vođe Moamera Gadafija.

Borbe su se vodile u noći na nedjelju oko Bani Valida, u pustinji jugoistočno od Tripolija, iako je Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) do 10. rujna dalo rok pobornicima bivšeg vođe za predaju oružja.

Jedan od glasnogovornika NTC-a Mahmud Abdel Aziz je desetak kilometara od Bani Valida izjavio da su 'spremni ući u Bani Valid i boriti se'. Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim je rekao da Bani Valid neće pasti u ruke pobunjenika, te da su im plemenske vođe i dalje odane.

U subotu je u Tripoli stigao specijalni izaslanik glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, Ian Martin koji je s NTC-om razgovarao o mogućnostima UN-ove pomoći. Specijalni izaslanik je stigao u Tripoli nakon izjave Ban Ki-moona da su UN- spremne pomoći u uspostavi sigurnosti u Libiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od milijardu dolara Gadafi prije svrgavanja prodao 20 posto rezervi zlata Slika nije dostupna Potez očajnika Gadafi prošli mjesec pokušao od Kineza kupiti oružje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene