Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijene još 24 osobe

Bombaš samoubojica ubio somalskog ministra sigurnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistički pobunjenik danas je u najsmrtonosnijem samoubilačkom bombaškom napadu dosad zabilježenom u Somaliji ubio somalskog ministra sigurnosti i još 24 osobe.

Ministar sigurnosti Omar Haši Aden bio je jedna od ključnih ličnosti u vladinoj ofenzivi protiv islamističkih pobunjenika koji nadziru veliki dio juga Somalije i žele srušiti vladu i uspostaviti islamski zakon u zemlji.

Pročitajte i ovo Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom" Vladimir Zelenski Ima poginulih Projektil eksplodirao u blizini Zelenskog: Nikada prije Rusi nisu bili ovako blizu

Samoubojica se automobilom-bombom zaletio u hotel u Baladwayneu, gradu u središnjem dijelu Somalije, odakle ministar pomagao vođenje operacija protiv pobunjeničke skupine Al-Šabab za koju Washington tvrdi da je povezana s Al-Kaidom. Dužnosnici i izvori iz bolnice rekli su da je ubijeno najmanje 25 osoba, a ranjeno 38.

Al-Šabab je preuzeo odgovornost za samoubilački napad. 'Jedan od naših mudžahedina je proveo taj sveti napad a takozvani ministar sigurnosti i njegovi ljudi su ubijeni', rekao je lokalnim medijima šeik Ali Mohamad Radž.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene