Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen na kameri

VIDEO Sramotan potez: Bolničar pokušao opljačkati staricu koja je neposredno prije preminula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Starica (94) koja je živjela sama se onesvijestila i pala u vlastitom vrtu. Nakon što je došla hitna pomoć, jedan je bolničar odlučio iskoristiti situaciju i ukrasti novac koji je stajao u kutiji na ormariću.

Nazdorne kamere su uhvatile bolničara Marka Titleya (58) kako pokušava ukrasti novac 94-godišnjoj starici koja se neposredno prije srušila i preminula.

Titley je pohrlio prema novcima, a na snimci se vidi da u džep stavlja 60 funti i podiže pogled prema kameri nakon čega funte brzo vraća tamo gdje ih je i pronašao.

Pročitajte i ovo Pronađene stvari Kaznena prijava Policija razbila zločinačko udruženje: Krali automobile i preprodavali dijelove

Sin preminule starice je naknadno vidio što se dogodilo kad je pregledavao snimku, a Titleya je prijavio West Mercia policiji. On je bio tek jedan od četvero bolničara koji su pokušali spasiti život 94-godišnjakinje nakon što se onesvijestila u svom vrtu.

Bolničar je policiji prvo rekao da je htio spremiti novac kako bi ga predao obitelji starice, a kasnije je i priznao da se zaista radi o krađi.

Kradljivac je osuđen na 18 tjedana zatvora i suspendiran je na 12 mjeseci, a određeno mu je i da odradi 120 neplaćenih sati te plati 530 funti zbog pokušaja krađe te 187 funti doplate žrtvi.

Pročitajte i ovo Ilustracija lopovluk u trgovinama Stižu blagdani, lopovi u akciji: U velikom lancu otkrili što se najviše krade, nikad vam to ne bi palo na pamet

Sud je naknadno saznao da je Titley nekoliko dana nakon incidenta otišao u mirovinu, a pomoćnica voditelja medicinske službe Nathan Hudson rekla je: "Imamo povjerenje kad uđemo u nečiji dom i ovakvi postupci s pravom bacaju mrlju na našu reputaciju što je duboko žalosno i otežava posao osoblju koje još uvijek radi“.

Iako se slučaj dogodio u lipnju prošle godine, snimka je izašla u javnost tek naknadno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene