Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolesnu ženu strpali u zatvor jer su mislili da je pijana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lorraine Parkin, 37-godišnja Britanka koja pati od Huntingotove bolesti imala je nekoliko neugodnih iskustava s policijom, a posljednji puta završila je u policijskoj postaji jer joj nisu vjerovali da je bolesna, već su bili uvjereni da je pijana.

Lorraine boluje od Huntingtonove bolesti koja uzrokuje probleme s ravnotežom te se stoga policajki koja ju je zaustavila ispred supermarketa učinilo da je pijana. Budući da na raspolaganju policajka nije imala alkotest, zamolila je Lorraine da joj preda ključeve od automobila.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

Kako je nesretna Britanka bila potpuno trijezna pokušala je uvjeriti policajku da je sposobna voziti, no odjednom se oko nje, kaže, našlo desetak policajaca, 'spremili' su je u policijsko vozilo i odveli u postaju gdje su je zatvorili u ćeliju.

Lorraine ih je optužila za diskriminaciju protiv osoba s invaliditetom. Kaže da bi trebali biti upoznati sa svim tipovima vozača, pa tako i onima koji pate od neke bolesti poput njezine.

'Nikada se nisam osjećala tako poniženo. Ovaj događaj nikome ne mogu prepričati a da ne zaplačem. Nikada nisam bila tako uplašena. U policijskoj postaji sam bila sve dok nisu provjerili moje podatke u autoklubu, a zvali su i mog liječnika kako bi potvrdili da mi je prepisao lijekove pronađene u mojoj torbici. No unatoč tome što je on potvrdio sve što sam rekla doveli su i policijskog doktora koji im je rekao da osobe s Huntingtonovom bolesti ne smiju voziti, što nije istina', rekla je Lorraine.

Nakon sat vremena Parkin je puštena na slobodu te protiv nje nije podignuta optužnica, a policajci su inzistirali na tome da po nju dođe netko od prijatelja ili obitelji jer, tvrde, nije u stanju voziti.

'Gospođa je policajcima rekla da pati od Huntingtonove bolesti i da se stoga ponekad čini da je pijana. Kako nisu imali alkotest koji bi potvrdio govori li istinu odvezli su je u policijsku postaju i pustili nakon sat vremena', rekao je glasnogovornik policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene