Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ratko Mladić na računu u banci ima 190 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratnog zločinca Ratka Mladića na bankovnom računu čeka oko 190 tisuća kuna.

To su 32 generalske mirovine. Novac je blokiran i članovi Mladićeve obitelji ne mogu ga podići do uhićenja haaškog bjegunca. Potvrdio je to i srpski fond za mirovinsko osiguranje, kao i tamošnje ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Paradoksalna situacija VIDEO Državnoj tvornici račun blokirala državna banka: 1600 radnika strepi za plaće Slika nije dostupna Fina objavila Računi 318.592 hrvatskih građana su u blokadi!

Ministar obrane Dragan Šutanovac potvrdio je da je isplata mirovine Ratka Mladića stopirana po odluci koja je donijeta prijee nego što je on izabran na ovu funkciju.
'Taj novac je blokiran, to je točno. To je njegov novac, nitko ga ne dira, ali nitko ga ne može ni podići sve dok se Mladić skriva.'

Inače, posljednja Mladićeva mirovina podignuta je u prosincu 2005. godine. Ovlaštenje za podizanje mirovine imali su članovi njegove obitelji. 

Iako je rok važenja ovlaštenja šest mjeseci, njima se gledalo kroz prste, sve dok nisu počele ozbiljne kontrole krajem 2005. godine. 

Tada je Mladiću, po nalogu tadašnjeg ministra obrane Zorana Stankovića, stopirana isplata mirovine, a vijeće Suda za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu donijelo je odluku da se blokiraju svi ostali računi haških optuženika. 

Kasnije je u Skupštini SCG donijeet i Zakon po kojem je haškim bejguncima zamrznuta cjelokupna imovina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene