Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov saveznik

Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruske trupe ušle su na ukrajinski teritorij, informaciju je oko 11:30 objavio ukrajinski parlament. Samo par sati ranije Lukašenko je uvjeravao svoje sunarodnjake da bjeloruska vojska nije i neće sudjelovati u vojnim akcijama.

"Bjeloruske trupe ušle su u Černigivsku oblast. Informaciju je javnosti potvrdio Vitalij Kirilov, glasnogovornik snaga teritorijalne obrane Sjever. Više detalja kasnije", stoji u Facebook objavi Vrhovne Rade. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Recept za uništenje Lukašenko potvrdio informaciju od koje strahuju Europa i svijet: Dođe li do radikalizacije, ništa više neće biti isto Slika nije dostupna tko je nova meta Je li Lukašenko slučajno otkrio idući Putinov cilj?

Inače, bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je državnim medijima da se njegova vojska neće pridružiti ruskim trupama u invaziji na Ukrajinu, piše u utorak BBC.

Lukašenko, inače bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da “bjeloruska vojska nikada nije i neće sudjelovati u vojnim akcijama”.

"To možemo bilo kome dokazati. I ne samo to - rusko vodstvo nikada nije dovelo u pitanje naš stav o nemiješanju u oružani sukob. Stoga ne namjeravamo sudjelovati u ovoj specijalnoj operaciji u Ukrajini ni u budućnosti. Nema potrebe za tim", rekao je Lukašenko.

U ponedjeljak se počelo strahovati da Lukašenko priprema slanje svojih vojnih trupa da se pridruže ruskima u napadu na Kijev.

Glasnogovornik američkog State Departmenta Ned Price rekao je u ponedjeljak da se Rusija “narugala” suverenitetu Bjelorusije pokrenuvši s njenog teritorija invaziju na Ukrajinu.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene