Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ljut na svjetske vođe

Bivši vođa britanskih laburista poslao oštru poruku Zapadu: "Prestanite naoružavati Ukrajinu!"

Bivši vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn
Bivši vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn Foto: Afp
Bivši vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn pozvao je Zapad da prestane dobavljati oružje Ukrajini, tvrdeći kako će to samo "produžiti sukob".

U intervjuu za bejrutsku televiziju, bivši vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn rekao je da bi Zapad trebao prestati naoružavati Ukrajinu, jer se time neće postići prestanak sukoba. "Prosto bacanje oružja u taj sukob neće dovesti ni do kakvog rješenja", rekao je Corbyn.

Naoružavanje ukrajinskih obrambenih snaga će, po njemu, samo produžiti sukob. "Naoružavanjem Ukrajine samo produžujemo i pogoršavamo sukob. Možda nas čekaju godine i godine rata u Ukrajini", Corbynove riječi prenosi The Guardian

Pročitajte i ovo Oružje, Ukrajina podrška zapada Bacači raketa, tenkovi, haubice, streljiva, projektili... Pogledajte tko sve i na koji način šalje Ukrajini oružje

"Ono što je po meni razočaravajuće jest da gotovo ni jedan svjetski vođa ne koristi riječ 'mir', konstantno se koristi riječ rat, i to žestok rat", dodao je Corbyn. "Ovaj je rat katastrofalan za Ukrajince, za Ruse, ali i za sigurnost i stabilnost svijeta, stoga se moramo potruditi da bismo postigli mir", rekao je u intervjuu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene