Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši policajci ulaz u Vladu BiH vezali lisicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veća skupina bivših policajaca iz BiH blokirala je sjedište Vijeća ministara i Parlamenta BiH u Sarajevu tražeći da im se dopusti povratak na posao jer smatraju da su otkaze dobili protuzakonito.

Bivši policajci lisicama su vezali glavni ulaz u sjedište vlade i Parlamenta ne dopuštajući ulaz nikome pa ni ministrima koji su u svoje urede potom dolazili koristeći sporedne ulaze.

Pročitajte i ovo Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje Ilustracija Sisačko-moslavačka policija Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

Jedini dužnosnik kojega su biši policajci pustili ući na glavni ulaz bio je ministar za ljudska prava i izbjeglice Mirsad Kebo.

Predsjednik udruge bivših policajaca s područja Federacije BiH Ramo Sulić kazao je novinarima kako je ministar Kebo jedini koji je do sada pokazao razumijevanje za njihove zahtjeve.

Kebo je čak najavio kako će osobno štrajkati glađu sve dok se ne nađe rješenje za probleme ovih ljudi.

Prosvjednici predstavljaju udruge bivših policajaca koji su bez posla ostali tijekom procesa provjere podobnosti i stručnih sposobnosti koje je nakon rata u BiH provodila bivša policijska misija Ujedinjenih naroda (IPTF).

Policajci, koji su ostali bez suglasnosti IPTF-a za rad, smatraju kako su otpušteni bez zakonskog osnova te da proces provjere njihove podobnosti nije proveden na nepristran i objektivan način.

Sulić je najavio podnošenje tužbi protiv UN, ali i
bosanskohercegovačkih dužnosnika koji nisu učinili ništa da zaštite njihovo pravo na rad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene