Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši predsjednik

Mubarak oslobođen optužbi za sudjelovanje u ubojstvima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski sud u subotu je odbacio optužbe protiv bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka za sudjelovanje u ubojstvima, nakon pogibije stotina prosvjednika u pobuni 2011. kojom je svrgnut s vlasti nakon tridesetogodišnje vladavine.

Mubarak, kojemu je 86 godina, oslobođen je i optužbi za korupciju u drugom postupku koji se vodio protiv njega. No ipak ostaje u pritvoru jer trenutačno služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog druge korupcijske afere.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Nakon izricanja presude u sudnici su se začuli uzvici veselja a dvojica Mubarakovih sinova, također optuženih za korupciju, poljubila su oca u čelo. Optužbe protiv Alae i Gamala Mubaraka su odbačene zbog zastare.

Na suđenju za sudjelovanje u ubojstvu prosvjednika sud je pustio na slobodu i sedmoricu visokih sigurnosnih čelnika, među kojima i bivšeg ministra unutarnjih poslova Habiba al Adlija.

Više od 846 osoba ubijeno je u osamnaestodnevnoj narodnoj pobuni 2011. u kojoj su prosvjednici tražili Mubarakov odlazak i sukobili se s policijom koja je grubom silom gušila prosvjede. Zloporaba sile u policiji bila je jedan od uzroka pobune. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene