Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravični detalji

Donator republikanaca osuđen za plaćanje seksa 15-godišnjakinjama: Tražio je da budu bjelkinje sitne građe, ranjive i krhke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši donator republikanske stranke u Sjedinjenim Državama osuđen je u petak za plaćanje seksa maloljetnicama. Najmlađa među njima imala je samo 15 godina.

Porota je proglasila Antona Tonyja Lazzara krivim po sedam točaka optužnice koje uključuju "komercijalne seksualne radnje" s pet djevojaka u dobi od 15 i 16 godina 2020., kada je on imao 30 godina.

Optužbe nose obaveznu minimalnu kaznu od 10 godina s mogućom maksimalnom doživotnom robijom, izvijestio je Minneapolis Star Tribune.

Uz njega je optužena 21-godišnja Gisela Castro Medina, koja je prije vodila republikanski ogranak koledža Sveučilišta St Thomas. Ona je priznala krivnju po dvije točke optužnice prošle godine i svjedočila protiv Lazzara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj Sotin Pedofilija potresa Katoličku crkvu u Hrvatskoj: Zašto HBK šuti?

"Želio je seks, i to ne bilo kakav"

Tužitelji su tvrdili da je Lazzaro angažirao Medinu, kojoj je u početku plaćao za seks, da vrbuje druge tinejdžerice – po mogućnosti maloljetne. Zahtijevao je da budu bjelkinje sitne građe, ranjive i krhke. "Želio je seks, i to ne bilo kakav", rekla je savezna tužiteljica Melinda Williams tijekom završne riječi u petak. "Želio je seks s maloljetnicama mlađim od 18 godina. I imao je plan kako ga dobiti."

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđeni na zatvor Stravičan slučaj: Očevi godinama silovali kćeri, emitirane potresne fotografije i snimke na suđenju

Lazzaro – koji tvrdi da su optužbe protiv njega bile politički motivirane – planira se žaliti, Njegov odvjetnik, Daniel Gerdts, tvrdio je da je vladino kazneno gonjenje bilo temeljeno na potpuno neutemeljenim optužbama. "Tužiteljstvo očito ne odobrava playboy stil života gospodina Lazzara. I iskreno, kao otac triju kćeri, ne odobravam ga ni ja. Osuda je zaslužena, ali to nije razlog zašto smo ovdje."

Slike na Lazzarovim društvenim mrežama ga prikazuju s istaknutim republikancima, uključujući bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea. Tijekom godina dao je više od 270.000 dolara republikanskim kampanjama i političkim odborima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene