Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nijekanja holokausta?

Biskup Williamson protjeran iz Argentine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biskupu Richardu Williamsonu, koji je prošli mjesec u razgovoru za švedsku televiziju zanijekao postojanje holokausta, naređeno je da u roku od 10 dana napusti Argentinu, priopćilo je u ministarstvo unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koriste ga kao propagandno oružje' Poljski biskup: Holokaust je židovska izmišljotina Slika nije dostupna Vatikan traži cjelovitu ispriku Njemačka bi mogla izdati uhidbeni nalog za biskupa Williamsona

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Florencia Randazze, biskup je izmislio razlog ostanka u zemlji, tvrdeći da je zaposlenik udruge za civilno društvo 'La Tradicion', a zapravo je vodio mjesnu podružnicu 'Društva sv. Pija X.', koje se protivi reformama Rimokatoličke crkve i otvaranju prema drugim religijama.

Williamson i još tri biskupa, koji pripadaju spomenutu društvu, izopćeni su iz crkve 1988., ali je papa Benedikt XVI. nedavno povukao tu odluku. Randazze je objasnio da je vlada zatražila da biskup napusti zemlju ili će biti protjeran jer 'niječe povijesnu istinu', odnosno holokaust.

>> 'Pronađem li dokaze o postojanju plinskih komora povući ću što sam rekao'

>> Njemačka javnost kritizira Papu

Williamsonova rehabilitacija izazvala je osude među židovima, a njemačka kancelarka Angela Merkel svojom je reakcijom prisilila Papu da javno reagira i izjavi kako je svako nijekanje holokausta nedopustivo i neprihvatljivo, osobito među biskupima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene