Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar predsjednika Zardarija

'Likvidacija bin Ladena nije američko-pakistanska operacija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubojstvo Osame bin Ladena nije bila zajednička američko-pakistanska operacija, objavio je u ponedjeljak pakistanski predsjednik Ali Zardari u kolumni u Washington Postu.

Zaradri je ujedno odbacio sumnje da Pakistan nije učinio dovoljno na traganju za vođom Al-Kaide i u borbi protiv militanata na svom teritoriju. Zardari je napisao da Bin Ladenovo prebivalište, u gradiću pedesetak kilometara od Islamabada, nije bilo poznato pakistanskim vlastima.

'Nije bio nigdje gdje smo predviđali da bi mogao biti', napisao je Zardari. 'Iako događaji u nedjelju navečer nisu bili zajednička operacija, desetljeće suradnje Pakistana i SAD-a naposlijetku je dovelo do eliminacije Osame bin Ladena kao stalne prijetnje civiliziranom svijetu', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Ljudi iza operacije Bivši pripadnik Navy Sealsa: Osamu je ubila elita elite

>> FOTO: Obama gledao uživo kako ubijaju Osamu

>> Osamu izdao strah od tehnologije

Pakistanski čelnik poručio je da jednostavno nije točno da njegova zemlja, teško pogođena Bin Ladenovim i djelovanjem njegovih militanata s 30 tisuća mrtvih civila posljednjih godina, nije imala volje pronaći ga.

'Tu će priču biti teško prodati Amerikancima'

'To su neutemeljene spekulacije. Pakistan je imao razloga prezirati Al-Kaidu kao i bilo koja druga zemlja. Rat protiv terorizma jednako je pakistanski rat, kao što je američki', naglasio je Zardari. Njegovo mišljenje, međutim, ne dijele pakistanski mediji koji danas pišu da će činjenica da je Bin Laden pronađen i ubijen u Pakistanu nanijeti veliku sramotu tamošnjim vlastima.



'Pakistanski neuspjeh da otkrije boravak natraženijeg čovjeka na svijetu na svom teritoriju je šokantna', objavio je 'The News'. 'Kako je se mogao sakrivati u Pakistanu, a da mi ne poduzmemo nikakvu akciju?', zapitao se list 'Daily Times' i dodao: 'Tu će priču biti teško prodati Amerikancima'.

Washingtonove optužbe za manjak odlučnosti Pakistana

Mjesne televizijske kuće više su puta prikazali snimke premijera Jusufa Reze Gilanija i drugih visokih dužnosnika kako govore da Bin Laden nije u Pakistanu.

Washington je proteklih godina optužio Pakistan za manjak odlučnosti u borbi s militantima na svom području, a pakistansku obavještajnu službu za nesuradnju. Pakistanski mediji danas nagađaju da bi Amerikanci mogli poduzeti neku akciju kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo pakistanskim vlastima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene