Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konzumaciju mesa i korištenje struje, bivši vođa Al-Qaide Osama bin Laden smatrao je luksuzom. Tako je štedio novac koji je darovao u druge svrhe.


Osama bin Laden potrošio je svo svoje osobno bogatstvo financirajući džihad. Novcem je pomagao izvođenje terorističkih napada, objavili su njegovi zamjenici, javlja AP.

Vezani članci Slika nije dostupna Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju? Slika nije dostupna Čokoholičar Osama bin Laden obožavao je nositi kaubojski šešir

Novi vođa Al-Qaide Ayman al-Zawahri, u seriji videa koje objavljuje rekao je kako je bin Laden bio veoma darežljiv prema svojim gostima. Iako je sam živio većinom na kruhu i povrću, jednom je naredio da se zakolje cijelo stado ovaca kako bi njihovo meso mogao ponuditi gostima.

>> 'Amerikanci nisu ubili Bin Ladena, umro je prirodnom smrću prije 5 godina'

Bin Laden je rođen u imućnoj obitelji. 1998. potrošio je 50.000 dolara za bombaške napade na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji. U tim su eksplozijama poginule 224 osobe. Dobro je poznato da je financirao i napade 11. rujna 2001.
'Osobno je živio veoma štedljivo, a novac je trošio na džihad. U njegovoj je kući bilo jednostavno pokućstvo', rekao je al-Zawahri. Dodao je kako je bin Laden jeo samo kruh i povrće, ali kada bi došli gosti, za njih je uvijek bilo mesa.

Darežljiv je bio i prema svojim tjelohraniteljima, koji su mu bili odani. Al-Zawahiri kaže da želi dočarati ljudsku stranu bin-Ladena. Ubijenog vođu Al-Qaide opisao je kao osjećajnog muškarca koji je plakao kada su njegovi prijatelji izgubili člana obitelji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.