Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Druga strana ubijenog terorista

'Bin Laden je bio veoma darežljiv. On je jeo kruh, a za goste je klao ovce'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzumaciju mesa i korištenje struje, bivši vođa Al-Qaide Osama bin Laden smatrao je luksuzom. Tako je štedio novac koji je darovao u druge svrhe.

Osama bin Laden potrošio je svo svoje osobno bogatstvo financirajući džihad. Novcem je pomagao izvođenje terorističkih napada, objavili su njegovi zamjenici, javlja AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Al-Šabab Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

Novi vođa Al-Qaide Ayman al-Zawahri, u seriji videa koje objavljuje rekao je kako je bin Laden bio veoma darežljiv prema svojim gostima. Iako je sam živio većinom na kruhu i povrću, jednom je naredio da se zakolje cijelo stado ovaca kako bi njihovo meso mogao ponuditi gostima.

>> 'Amerikanci nisu ubili Bin Ladena, umro je prirodnom smrću prije 5 godina'

Bin Laden je rođen u imućnoj obitelji. 1998. potrošio je 50.000 dolara za bombaške napade na američka veleposlanstva u Keniji i Tanzaniji. U tim su eksplozijama poginule 224 osobe. Dobro je poznato da je financirao i napade 11. rujna 2001.
'Osobno je živio veoma štedljivo, a novac je trošio na džihad. U njegovoj je kući bilo jednostavno pokućstvo', rekao je al-Zawahri. Dodao je kako je bin Laden jeo samo kruh i povrće, ali kada bi došli gosti, za njih je uvijek bilo mesa.

Darežljiv je bio i prema svojim tjelohraniteljima, koji su mu bili odani. Al-Zawahiri kaže da želi dočarati ljudsku stranu bin-Ladena. Ubijenog vođu Al-Qaide opisao je kao osjećajnog muškarca koji je plakao kada su njegovi prijatelji izgubili člana obitelji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene