Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponavljaju ranije stajalište

Bijela kuća: Izraelski plan o naseljima je kontraproduktivan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izraelski plan o proširenju naselja je kontraproduktivan te bi mogao otežati proces povratka Izraelaca i Palestinaca za pregovarački stol, objavljeno je u petak iz Bijele kuće.

"Ponavljamo svoje ranije stajalište o tome da se protivimo podizanju naselja i izgradnji u istočnom Jeruzalemu", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Tommy Vietor.

Pročitajte i ovo Opća skupština UN-a glasa o priznanju Palestine 25 država suzdržano Opća skupština UN-a podržala palestinsko članstvo: Pogledajte kako je glasala Hrvatska Prosvjedi u Švedskoj Pratite iz minute u minutu VIDEO/FOTO Prosvjedi u Švedskoj: Incident na probi polufinala. Policija odvlačila prosvjednike ispred arene, privedeno 10 ljudi

>> Izrael prkosi odluci UN-a, nastavlja gradnju u Zapadnoj obali

Izraelci planiraju izgraditi više tisuća novih kuća namijenjenih svojim doseljenicima na području okupirane Zapadne obale i istočnog Jeruzalema, izjavio je izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman. Također je kazao kako je konzervativna vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odobrila izgradnju oko 3000 stanova.

"Smatramo da su ovakvi potezi kontraproduktivni i otežavaju proces izravnih pregovora, kao i dogovor o dvjema državama", rekao je Vietor. "Izravni pregovori naš su cilj. Zato potičemo obje strane da poduzmu odgovarajuće poteze kako bi se oni lakše realizirali". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene