Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamera zabilježila bijeg

VIDEO Šef mafije pobjegao iz zatvora, dva sata nitko nije znao da ga nema: "Imao je sve spremno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski mafijaški šef Marco Raduano pobjegao je iz svoje ćelije u zatvoru s maksimalnim osiguranjem Badu 'e Carros na Sardiniji. Objavljena je videosnimka njegova bijega.

Bijeg 40-godišnjeg mafijaškog šefa Marca Raduana iz zatvora Badu ’e Carros na Sardiniji ostao je neopažen tijekom dva sata jer u operativnoj sobi u vrijeme njegova bijega navodno nije bilo ljudi i nitko nije gledao sigurnosne kamere.

Na društvenim mrežama proširila se snimka šefa mafijaškog klana Sacra Corona Unita u trenirci kako se spušta niz kameni zid koristeći uže od posteljine prije nego što skoči na travu i odjuri na slobodu u malom gradu Nuoro na Sredozemnom moru.

"Ovaj smioni bijeg iz jednog od najsigurnijih talijanskih zatvora dogodio se zbog nedostatka osoblja", rekao je čelnik sindikata Giovanni Villa za Il Messaggero. Samo 50 čuvara nadziralo je 180 zatvorenika u kompleksu, pri čemu su mnogi od njih ozloglašeni talijanski ubojice i mafijaši.

Pročitajte i ovo Giuseppe Di Matteo, Matteo Messina Denaro pao šef cosa nostre Ovo je dječak (12) kojeg su mučili i bacili u kiselinu: ''Vrištao je i dozivao oca.'' Ocu su slali slike sina

Raduano je bio uzoran zatvorenik koji je svoj posao u knjižnici na gornjem katu ustanove iskoristio kako bi proučavao rasporede čuvara koji su patrolirali zatvorom i prema tome tempirao svoj bijeg, piše The New York Post.

"Zatvorenik iz Puglie pobjegao je na odvažan način iz jedne od najsigurnijih kaznionica u Italiji. Čini se da je imao sve spremno i da je bijeg već neko vrijeme dobro planirao", rekao je Villa. "Mjesecima ukazujemo na nedostatak osoblja i to je glavni faktor koji je ugrozio sigurnost", dodao je.

Raduano je uhićen 2018. i osuđen na 18 godina zatvora zbog trgovine kokainom. Osim toga, bio je suočen s optužbama za ubojstvo. Bio je šef skupine koja je poznata po ubojstvima pucnjevima iz sačmarice u glavu kako tijela ubijenih ne bi na pogrebima bila u otvorenim ljesovima.

Pročitajte i ovo Uhićen Matteo Messina Denaro vođa cosa nostre "Napunio sam groblje": Pao najtraženiji kum - Zovu ga Dijabolik, 779 dana mučio je dječaka i bacio ga u kiselinu

Nedugo nakon njegova bijega u njegovu rodnom gradu Viesteu organiziran je vatromet. Lokalni gradonačelnik kazao je kako proslava nije povezana s bijegom mafijaša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene