Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučajno pronađen

BiH: Uređaj za prisluškivanje pronađen u vozilu državne odvjetnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica glavnog državnog odvjetnika BiH u svom je vozilu pronašla uređaj za prisluškivanje.

Državno odvjetništvo BiH naložilo je opsežnu istragu nakon što je zamjenica glavnog državnog odvjetnika Vesna Budimir, koja vodi nekoliko osjetljivih slučajeva ratnih zločina, u svome vozilu pronašla uređaj za prisluškivanje, objavio je u nedjelju Dnevni avaz.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu

Državna odvjetnica Budimir u četvrtak je slučajno pronašla prislušni uređaj u svome vozilu nakon čega ga je preuzela Federalna uprava policije (FUP) koja je započela vještačenje vozila. Istražitelji FUP-a pretražili su i stan zamjenice glavnog državnog odvjetnika.

'Tužiteljstvo poduzima sve mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi se utvrdile činjenice u svezi s tim slučajem', rekao je za Dnevni avaz glasnogovornik Državnog odvjetništva BiH Boris Grubešić.

Uhićena osoba koja je prijetila institucijama BiH

Po medijskim navodima o ovoj aferi će biti ispitana i državna odvjetnica koja je prijavila da je prisluškivana.

Vesna Budimir vodi Odjel za ratne zločine Državnoga odvjetništva BiH te zastupa optužnicu u predmetima za ratne zločine nad Hrvatima u selu Trusina, gdje je optužen bivši zapovjednik postrojbe za posebne namjene Glavnog stožera Armije BiH Zulfikar Ališpago Zuka, njegov zamjenik Nihad Bojadžić te više pripadnika ove postrojbe.

Državna odvjetnica je od uhićenja optuženih u više navrata dobivala prijetnje te je imala policijsku pratnju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene