Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao nakon uhićenja

Uhićena osoba koja je prijetila institucijama BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici federalne policije uhitili su jednu osobu na području Zavidovića na sjeveru Bosne i Hercegovine koja je priznala da je uputila pismo s prijetnjama prema institucijama te zemlje zbog čega je bio podignut stupanj pripravnosti, izvijestili su u ponedjeljak mediji u BiH.

Iz Državnog odvjetništva Bosne i Hercegovine priopćeno je da je osoba kojoj su navedeni inicijali E.H. (1976) uhićen zbog slanja anonimnog pisma u kojem je prijetio napadom na institucije BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

"Osumnjičena osoba uhićena je u popodnevnim satima, na području Zavidovića, a lišenje slobode su izvršili policijski uposlenici Federalne Uprave policije (FUP), koji su istragom identificirali osumnjičenog", objavljeno je iz Državnog odvjetništva BiH.

Pijani vozači ne plaćaju kazne: Evo koliki su dug nagomilali

Nakon kriminalističkog ispitivanja, osumnjičeni će biti predan državnome odvjetniku Posebnog odjela za organizirani i gospodarski kriminal te korupciju Državnog odvjetništva BiH.

Precizira se da je osumnjičeni nakon uhićenja priznao da je poslao pismo, dok će naknadnom istragom biti utvrđeni motivi i razlozi slanja prijetećeg pisma.

Prijetnje domaćim i međunarodnim institucijama te stranim veleposlanstvima upućene su u petak u anonimnom pismu koje je dostavljeno Informativnoj redakciji Radio-televizije BiH. Sve sigurnosne agencije u petak su bile informirane o prijetnjama, a vlasti u Republici Srpskoj su zbog toga podigle mjere pripravnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene