Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločin

BiH: Uhićenja zbog ubojstva pripadnika HVO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica bivših pripadnika vojske bosanskih Srba uhićena su u ponedjeljka na području Skender-Vakufa zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad zarobljenim bojovnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO), potvrđeno je iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu koje vodi istragu.

Uhićeni su Ranko Ševarika (52) i Radomir Ševarika (57), a tereti ih se da su u listopadu 1992. godine ubili najmanje dvojicu zarobljenih pripadnika HVO.

Pročitajte i ovo Ilustracija OSUĐEN NA 13 GODINA Iz bolnice u BiH pobjegao srpski ratni zločinac, osuđen je za otmicu i ubojstvo 20 civila Slika nije dostupna u središnjoj bosni U BiH srušen jarbol s hrvatskom zastavom i oskvrnuto spomen-obilježje braniteljima HVO-a

Oni su bili zatočeni u Skender-Vakufu zajedno s većim brojem civila hrvatske i bošnjačke nacionalnosti. Osumnjičeni su dvojicu bojovnika HVO odvezli do mjesta Borak i tamo ih ubili.

Uhićene se tereti za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a nakon ispitivanja tužitelj će odlučiti o tome hoće li za njih zatražiti pritvor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene