Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Ušao u kuću i iz strojnice pobio dvije žene i troje male djece?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine objavilo je u nedjelju kako je podignulo optužnicu za ratne zločine protiv bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba Dragana Maksimovića, kojega se tereti za brutalno ubojstvo dvije žene i troje male djece.

Kako se navodi u priopćenju bosanskohercegovačkog državnog odvjetništva, Dragan Maksimović (48) je optužen da je u lipnju 1992. godine u mjestu Caparde u istočnoj Bosni kao pripadnik Prve birčanske brigade VRS prekršio odredbe ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Pročitajte i ovo Jovenel Moise i Martine Moise naređeno njihovo uhićenje Šokantan rezultat istrage o ubojstvu zadnjeg predsjednika: Udovica se urotila s bivšim premijerom, otkriven i motiv Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

Pojašnjeno je kako je u tom mjestu ušao u kuću u vlasništvu jedne obitelji bošnjačke nacionalnosti.

Ondje je zatekao dvije žene i troje malodobne djece te ih je sve ubio pucajući u njih iz strojnice.

Uhićen Jasmin Čoloman, vojnik Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima u Vitezu

Državno odvjetništvo BiH kao posebice otegotnu okolnost ističe činjenicu da je najmlađa žrtva imala samo tri godine, a ni jedno od djece nije bilo starije od šest godina.

Uz optužnicu za ratni zločin protiv Maksimovića državno odvjedništvo je državnom sudu uputilo i prijedlog za ispitivanje dvadeset svjedoka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene