Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine objavilo je u nedjelju kako je podignulo optužnicu za ratne zločine protiv bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba Dragana Maksimovića, kojega se tereti za brutalno ubojstvo dvije žene i troje male djece.


Kako se navodi u priopćenju bosanskohercegovačkog državnog odvjetništva, Dragan Maksimović (48) je optužen da je u lipnju 1992. godine u mjestu Caparde u istočnoj Bosni kao pripadnik Prve birčanske brigade VRS prekršio odredbe ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 3 Loše stanje u susjedstvu: Više od 900 novozaraženih, uskoro u bolnicama neće biti mjesta za novooboljele Australska policija, ilustracija Tomislav u obiteljskom domu našao mrtvu suprugu i njihovo troje djece: Hrvatica ubila djecu pa sebe?

Pojašnjeno je kako je u tom mjestu ušao u kuću u vlasništvu jedne obitelji bošnjačke nacionalnosti.

Ondje je zatekao dvije žene i troje malodobne djece te ih je sve ubio pucajući u njih iz strojnice.

Uhićen Jasmin Čoloman, vojnik Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima u Vitezu

Državno odvjetništvo BiH kao posebice otegotnu okolnost ističe činjenicu da je najmlađa žrtva imala samo tri godine, a ni jedno od djece nije bilo starije od šest godina.

Uz optužnicu za ratni zločin protiv Maksimovića državno odvjedništvo je državnom sudu uputilo i prijedlog za ispitivanje dvadeset svjedoka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook