Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Lagumdžija je izabran za predsjednika najsnažnije oporbene stranke u BiH, Socijaldemokratske partije, najavivši na petom stranačkome kongresu koji je održan u Sarajevu pobjedu na predstojećim izborima te uvođenje ove zemlje u NATO i EU.


'Na kraju sljedećeg četverogodišnjeg mandata, trebamo doći do BiH 2014. kao punopravne članice NATO i potom zemlje EU. Da bi o tome razmišljali, moramo biti pobjednik slijedećih izbora i nositelj promjene Bosne i Hercegovine od 2010.', rekao je Lagumdžija pred više od 400 izaslanika kongresa SDP-a i 200 gostiju.

Vezani članci Slika nije dostupna Dodik: Vrijeme je za razgovore o 'mirnom razlazu' Slika nije dostupna Predsjednik gospodarske komore BiH upozorava

Sljedeće godine u BiH se održavaju opći izbori za državni, entitetske i županijske parlamente te bira tročlano Predsjedništvo zemlje. Lagumdžija se na Kongresu oštro okomio na vladajuće stranke ističući kako zemlju vode u propast.

'Neovisno o tome što ni oni nisu svi isti, rezultat njihovog rada je zajednički: strah i neizvjesnost, rastući kriminal i nezaposlenost, nove podjele na podobne i nepodobne', rekao je. Zauzeo se za smanjenje javne potrošnje i birokracije te najavio promjene porezne politike ukoliko dođe na vlast u BiH. Iako su 23 dužnosnika predložena za kandidate za predsjednika Lagumdžija je na kraju jedini ostao u utrci za prvog čovjeka SDP-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju