Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budimiru istražni pritvor

BiH: Još četiri uhićenja u akciji protiv korupcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno su četiri osobe uhićene u nedjelju u Mostaru i Posušju u BiH u nastavku velike akcije razbijanja mreže korupcije u okviru koje je u petak uhićen i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, objavili su u ponedjeljak tiskani mediji pozivajući se na službene institucije.

Državno odvjetništvo BiH objavilo je da su u otkrivanju i procesuiranju koruptivnih kaznenih djela, po njihovu nalogu, slobode lišene tri osumnjičene osobe na području Mostara i Posušja, dok je pak državna policijska agencija (SIPA) tijekom večeri objavila da je uhićena i četvrta osoba u okviru iste akcije.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Pojašnjava se da su ove osobe osumnjičene za organizirani kriminal, nezakonito posredovanje, zloporabu položaja ili ovlasti, davanje i primanje mita, dara ili drugih oblika koristi u okviru akcije Patriot.

Državno odvjetništvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu kako bi podiglo optužnicu i podsjeća da je u pitanju najveća akcija na otkrivanju koruptivnih kaznenih djela, počinjenih od strane visokih dužnosnika, u poslijedaytonskoj BiH.

Federalna televizija je objavila je kako su uhićene Mira Ćorić i Željka Čutura te savjetnik ministra pravde Federacije BiH Haris Kovačić.

>> Živku Budimiru jednomjesečni pritvor

Preko računa Željke Čuture su kriminalci uplaćivali novčana sredstva za pomilovanja koje je provodio Budimir. Identitet četvrte uhićene osobe još uvijek je nepoznat.

U nedjelju u popodnevnim satima Budimir je prebačen u pritvor u Mostaru, potvrdio je ravnatelj toga zatvora Romeo Zelenika.

U petak su pripadnici SIPA-e u sklopu tri operativne akcije na širem području BiH, kodnih naziva "Memory", "Patriot" i "Pravda" uhitili predsjednika Federacije BiH Budimira, njegova savjetnika Petra Barišića, predsjednik entitetskog povjerenstva za pomilovanja Hidajeta Halilovića kojima je u nedjelju određen jednomjesečni pritvor a uhićenu su pod sumnjom da su, uz ostalo, primali novac za pomilovanja najtežih kriminalaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene