Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radikalni islamist

BiH: Jašarević zaprijetio da napadi protiv SAD-a neće prestati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radikalni islamist Mevlid Jašarević koji je optužen za teroristički napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu zaprijetio je u ponedjeljak u završnoj riječi pred Sudom BiH da se presudom protiv njega neće zaustaviti napadi na Amerikance, objavila je Federalna televizija.

Kako su prenijeli mediji Jašarević, pripadnik radikalnog islamskog pokreta vehabija je poručio da osuda protiv njega neće biti jamstvo da netko drugi neće ponoviti sličan napad. Dodao je će se slični napadi na američka ciljeve i državljane nastaviti dok "Amerikanci ubijaju muslimane".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Sarajevo: Napadaču na američko veleposlanstvo 18 godina zatvora Slika nije dostupna Nastavak suđenja Jašarević: Želio sam ubijati američke specijalce

>> Jašarević: Želio sam ubijati američke specijalce

U obraćanju sudskom vijeću Suda BiH ukazao je da Amerikanci izdaju knjige o ubojstvima u Iraku, no da nitko nije kaženjen za ove zločine. Jašarevićev odvjetnik Senad Dupovac izjavio je da njegov branjenik u listopadu prošle godine nije došao ubiti bilo koga pred američkim veleposlanstvom nego da bude ubijen kako bi sebi osigurao mučeničku smrt i mjesto u raju.

Tužitelj Dubravko Čampara zatražio je pak u završnoj riječi da Mevlid Jašarević i njegovi pomagači Emrah Fojnica i Munib Ahmetspahić budu osuđeni za terorizam zbog napada na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu 28. listopada 2011. Optužnica tereti Jašarevića, Fojnicu i Ahmetspahića da su napadom na američko veleposlanstvo ispaljivanjem hitaca iz strojnice pri čemu je ranjen jedan radnik na osiguranju nastojali iznuditi povlačenje snaga NATO-a snaga iz Afganistana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene