Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija bilježi napredak u istrazi čiji je cilj rasvjetljavanje pokušaja ubojstva Aleksandra Vučića.


Ravnatelj Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da je identificirano 20 osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u napadu na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića za vrijeme komemoracije u subotu u Srebrenici koji policija ovoga entiteta kvalificira kao pokušaj ubojstva.

Vezani članci Aleksandar Vučić Srbiju trese velika afera: Vođa jednog najbrutalnijih kriminalnih klanova tvrdi da je bio u kontaktu s Aleksandrom Vučićem Aleksandar Vučić United Grupa: "Vučić ne govori istinu, ponudili smo 35 milijuna eura za Premier Ligu"

Vasić je za medije u Banja Luci izjavio kako policija bilježi napredak u istrazi čiji je cilj rasvjetljavanje pokušaja ubojstva Aleksandra Vučića.

"Tu imamo dvadesetak novih osoba, nečije identitete znamo, nečije ne još, ali imamo lik, pa ćemo nastaviti razmjenjivati podatke s agencijama iz BiH, ali i kolegama iz Srbije, i svaka kvalitetna snimka nama će pomoći identificirati one koji su sudjelovali u pokušaju ubojstva, ali i one koji su to poticali", rakao je ravnatelj policije RS-a Gojko Vasić.

Veleposlanik Srbije: Napad na Vučića najviše šteti BiH

Objasnio je da se sve informacije iz MUP-a RS-a dostavljaju Specijalnom tužiteljstvu Republike Srpske koje vodi cijeli slučaj. Iz MUP RS su ranije podnijeli izvještaje Specijalnom tužiteljstvu RS-a protiv više nepoznatih osoba zbog pokušaja ubojstva i poticanja na ubojstvo Aleksandra Vučića 11. srpnja u Srebrenici nakon komemoracije bošnjačkim žrtvama.

Vučić i srbijansko izaslanstvo napadnuti su kamenjem, bocama i drugim predmetima te je pokušan fizički obračun nakon što ih je najprije verbalno napala veća skupina okupljenih na pokopu 136 bošnjačkih žrtava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook