Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznata naprava eksplodirala je iza 13.00 sati u središtu Zenice ispod automobila zastupnika HDZ-a BiH u skupštini Zeničko-dobojske županije Ive Tadića, no nitko nije stradao, izvijestila je policija.


Naprava slabije razorne moći aktivirala se na službenom parkingu zgrade županijskih institucija Zeničko-dobojske županije nakon što je Tadić sjeo u automobil. Ispod automobila vidljivi su tragovi plastike i metala. Na automobilu je zabilježena manja materijalna šteta, a proveden je očevid, navela je policija ne objavljujući druge pojedinosti.

Vezani članci Požar katedrale u Nantesu - 1 Francuski državni tužitelj: "Vjerujemo da je požar u katedrali u Nantesu podmetnut" Policija deaktivirala eksplozivne naprave na Porscheu Ispod skupocjenog Porschea pronađeno čak pola kilograma eksploziva

Kako je izjavio Tadić, eksplozija usljed koje je pukla zadnja desna guma na automobilu i od čije se detonacije otvorio prtljažnik, desila se nakon što je pokušao automobil staviti u pogon.

U tom trenutku u vozilu se nalazio i drugi zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini ZDK Pero Mamić.

'Dosadašnji tijek istrage potvrdio je sumnje da se radi o eksploziji. Uzroci će biti utvrđeni posebnim vještačenjem, izjavila je Feni Aldina Ahmić', glasnogovornica MUP-a ZDK.

Tadić je po osobnom kazivanju sudjelovao u radu županijske, Zeničko-dobojske, skupštine i po okončanju je krenuo u automobil i kada je pokušao pokrenuti vozilo odjeknula je eksplozija.

HDZ BiH je osudio napad na Tadića opisujući ga kao teroristički, tvrdeći da su dužnosnici te stranke posljednjih dana dobivali anonimne prijetnje u nekim dijelovima Federacije BiH gdje većinu čine Bošnjaci. (Hina)