Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trojica u pritvoru

BiH: Pritvor za podmetanje eksploziva pod auto zastupnika HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno odvjetništvo BiH zatražio je od državnog Suda određivanje jednomjesečnog pritvora za tri osobe zbog sumnji da su povezani s terorističkim djelom, podmetanjem eksploziva u središtu Zenice pod automobil zastupnika HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije Ive Tadića što je moglo 'prouzročiti destabilizaciju političkih i ustavnih struktura BiH', priopćili su iz državnog odvjetništva te zemlje.

'Osobe lišene slobode sumnjiče se da su napale na fizički integritet osoba s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva i s ciljem ozbiljne destabilizacije političkih i ustavnih struktura BiH', navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> BiH: Zastupniku HDZ-a eksplodirala bomba u autu

Državni odvjetnik Posebnog odjela Državnog odvjetništva BiH zbog toga je zatražio određivanje pritvor protiv Zijada Derviševića iz Travnika, 37-godišnjeg Amela Sefera iz Travnika, 24-godišnjeg Saše Bonića iz Zenice koji su u četvrtak navečer uhićeni u Zenici. Dervišević, za kojega mediji navode da je na posljednjim izborima bio kandidat Narodne stranke Radom za boljitak koja je u Federaciji BiH na vlasti i kojom upravljaju braća Lijanovići iz Širokog Brijega, državno odvjetništvo BiH sumnjiči za organiziranje i financiranje terorističkih aktivnosti, a Softića i Bonića za kazneno djelo terorizma.

Dnevni Avaz piše i kako je uhićen 55-godišnji Vladimir Popilovski iz Zavidovića koji je ostao na daljnjem ispitivanju. Prema dostupnim informacijama, Popilovski, inače u ratu oružar u Zavidovićima, napravio je inicijalnu kapislu s malom količinom eksploziva. U objektima koji su u njegovom vlasništvu ili ih koristi nađeno je više eksplozivnih naprava. Popilovski je ranije već dovođen u vezu s raznim terorističkim i 'eksplozivnim' napadima u BiH i regiji.

Protupješačka nagazna mina eksplodirala je u ponedjeljak iza 13.00 sati na službenom parkingu županijskih institucija u središtu Zenice ispod automobila zastupnika HDZ-a BiH Ive Tadića s kojim se u tome trenutku nalazio i zastupnik Pero Mamić. Od posljedica eksplozije nitko nije ozlijeđen, no na automobilu je prouzročena materijalna šteta.

Ivo Tadić je u svom domu u Žepču jučer čuo za uhićenje osumnjičenih. 'Želim vjerovati i u policiju i tužilaštvo i nadam se da će biti pronađeni počinitelji', kazao je Tadić za Avaz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene