Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgovor na napad dronovima

Biden naredio zračne napade na snage koje podupiru Iran u Iraku i Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vojska izvela je u nedjelju zračne napade na snage koje u Iraku i Siriji podupire Iran, odgovorivši time na napade dronovima na američko osoblje i objekte u Iraku, priopćio je Pentagon.

Meta napada američke vojske bili su operativni objekti i skladišta oružja na dvije lokacije u Sirijji i jednoj u Iraku, stoji u priopćenju, u kojemu se ne otkriva je li u napadima bilo ranjenih ili poginulih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Screenshot Iz minute u minutu VIDEO Ispaljena raketa na još jedan brod u Crvenom moru, oglasila se Bijela kuća: "Ne zanima nas rat, ali ako bude potrebe - nećemo oklijevati"

Napadi su izvedeni na zapovijed predsjednika Joea Bidena i ovo je drugi put da je američki predsjednik, otkako je prije pet mjeseci preuzeo dužnost, zapovjedio napad na snage koje podupire Iran.

"Kao što pokazuju večerašnji napadi, predsjednik Biden jasno je pokazao da će djelovati kako bi zaštitio američko osoblje", priopćio je Pentagon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene