Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

objavila bijela kuća

Američki predsjednik Biden bio na koloskopiji, predsjedničke ovlasti nakratko je imala Kamala Harris

Američki predsjednik Joe Biden u petak je podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji, a dok je bio pod anestezijom svoje je ovlasti privremeno premacio na potpredsjednicu Kamalu Harris, objavila je Bijela kuća.

Pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika, koji u subotu ima 79. rođendan, bit će objavljene kasnije tijekom dana, precizirala je Bijela kuća.

"Predsjednik je bio podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji", u medicinskom centru Walter Reed, u blizini Washingtona.

Pročitajte i ovo Camilla Parker Bowles (Foto: Getty Images) Svima se može dogoditi! Neugodan trenutak susreta Camille Parker Bowles i Joea Bidena zbog kojeg ona još ne može doći k sebi: ''Bilo je dugo i glasno!''

"Kao što je već bio slučaj kada je predsjednik George W. Bush bio podvrgnut istom zahvatu 2002. i 2007., i u skladu s procedurom koja je predviđena Ustavom, predsjednik Biden prebacio je svoje ovlasti na potpredsjednicu na jedno kraće razdoblje, dok je pod anestezijom".

Biden je nastavio obnašati svoje predsjedničke dužnosti u petak oko 17:35 sati po srednjoeuropskom vremenu. Harris je bila prva ženu u povijesti SAD-a koja je imala predsjedničke ovlasti.

Američki predsjednik, koji podvrgnut "rutinskoj" kolonoskopiji, razgovarao je s Kamalom Harris i šefom osoblja oko 11:35 sati. Bio je dobro raspoložen i ponovno je preuzeo svoju dužnost u to vrijeme", tvitala je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Ona je precizirala da Joe Biden za sada ostaje u bolnici Walter Reed, blizu Washingtona, gdje nastavlja rutinske preglede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upregnuo propagandu Američki demokrati upozoravaju Bidena na Vučićevu politiku: "Super! Ja sam kriv za to, Robin Hood koji se bori za svoj narod"

Biden, koji ne puši i ne konzumira alkohol, cijepljen je protiv COVID-a i s trećom dozom krajem rujna.

Biden je kao 78-godišnjak postao najstariji američki predsjednik u povijesti. Iako se još špekulira hoće li se ponovno kandidirati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene