Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odvjetnik Silvija Berlusconija rekao je da talijanski premijer nije skrivao arheološke nalaze u svojoj sardinijskoj vili te da su lažne snimke na kojima se on prostitutki hvali tim predmetima, objavile su talijanske novine.


Snimke na kojima je navodni Berlusconijev razgovor s Patriziom D'Addario otkrile su Italiji njihov seksualni odnos. U petak je tjednik L'Espresso objavio nove transkripte iz kojih se vidi da se političar i milijarder Berlusconi, među ostalim, hvalio i grobnicama u dvorištu svoje vile na Sardiniji. Po talijanskim zakonima arheološka otkrića otkrivena na privatnom zemljištu moraju se prijaviti vlastima radi inspekcije, katalogiziranja i mogućeg iskapanja.

>> Berlusconi: Nisam svetac, vi to razumijete

>> 'Hoćeš li me čekati u krevetu ako završiš prva?'

Vezani članci Slika nije dostupna Ljevica u vodstvu: Berlusconija iznenadili rezultati izbora Slika nije dostupna Berlusconi sucima: Vi ste 'karcinom' ili ste s druge planete

Oporba je pozvala vladu da u parlamentu objasni tu situaciju. ‘Premijer Berlusconi ne bi nikad govorio o otkriću 30 feničkih grobnica u svojem parku, jer u vili nikad ništa slično i nije pronađeno’, rekao je Niccolo Ghedini, odvjetnik i zastupnik Berlusconijeve stranke. ‘Pravosudne su vlasti nedavno temeljito pregledale cijelo to područje, i vilu i park. U svakom trenutku može se obaviti još jedna pretraga’, rekao je odvjetnik. (Hina)