Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prizivni sud u Milanu presudio je u subotu da Fininvest, u vlasništvu talijanskog premijera Silvija Berlusconija, mora platiti 560 milijuna dolara odštete suparničkoj kompaniji CIR u sporu oko preuzimanja izdavača Arnoldo Mondadori Editore 90-tih godina 20. stoljeća.


Time je smanjena kazna iz presude 2009. godine kada je Fininvestu naloženo da plati 750 milijuna eura, a na koju je uložena žalba. CIR ima pravo na odštetu jer je 1991. godine s tri milijuna dolara Fininvest potkupio sud i domogao se izdavačke kuće Mondadori, koja je bila vlasništvo Carla de Benedettija.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi povukao je u utorak nacrt zakona prema kojem bi sudovi poništavali odluke o isplati naknada većih od 20 milijuna eura do izricanja pravomoćne presude. Na je način htio suspendirati odluku o isplati odštete CIR-u.

Fininvest će se najvjerojatnije žaliti na ovu odluku. (Hina)
 

Vezani članci Svećenici, ilustracija (foto: ©MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL) Svećenici godinama zlostavljali više od stotinu žrtava: Biskupija platila 80 milijuna dolara odštete Slika nije dostupna Ugovor vrijedan nevjerojatnih 18 milijuna dolara!