Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokrenut će se proces protiv More, Fedea i Minetti optuženih da su Berlusconiju pribavljali djevojke za zabave.


Milanski tužitelji su danas od sudkinje za preliminarnu istragu, Marije Grazije Domanico, zatražili pokretanje procesa protiv menadžera u spektaklima Lelea More, glavnog urednika informativnog programa televizije Rete4 iz tv-grupe Mediaset Emilija Fedea i predstavnice Berlusconijeve stranke u regionalnom vijeću Lombardije Nicole Minetti optuženih za poticanje prostitucije, jer su dovodili djevojke na zabave u premijerovoj vili u Arcoreu.

Vezani članci Slika nije dostupna Berlusconi: Naredili su mi da čistim nužnike, time ismijavaju cijelu Italiju Slika nije dostupna Berlusconi osuđen na sedam godina zatvora!

Tužitelji Pietro Forno i Antonio Sangermano opisali su organiziranje zabava za zadovoljavanje željama Silvija Berlusconija kao stvaranje pravog bordela. Lele Mora je 'regrutirao' djevojke za Berlusconija, a Fedea kao povjerljivu osobu koja je provodila sve što je Berlusconiju, vlasniku i tv-postaje na kojoj je on urednik, trebalo za zabave u vili u mjestu Arcoreu.

Troje Berlusconijevih prijatelja su, prema opisu tužitelja, stvorili 'sistem za nabavku djevojaka spremnih prostituirati se', te su 'trgovali tijelima djevojaka'. Sve to je vezano za slučaj Ruby, kako se naziva marokanska djevojka Karima El Mahroug koja je kao maloljetna bila dovedena u Berlusconijevu vilu.

Dvije djevojke, Ambra Battilana i Chiara Danese, su zatražile obeštećenje od Berlusconija jer su bile opisane kao prostitutke zato što su došle na jednu zabavu u vilu u Arcoreu, a da nisu znale što se tamo događa. Iz vile su otišle zaprepaštete. Sada ih više nitko ne želi zaposliti, jer su opisane kao escort.

Sudkinja za preliminarnu istragu Maria Grazia Domanico je prihvatila zahtjev milanskih tužitelja i bit će pokrenut proces protiv Lelea More, Emilija Fedea i Nicole Minetti optuženih za poticanje i organiziranje prostitucije. (Agencija VLM)