Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rubygate

Berlusconi osuđen na sedam godina zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u slučaju 'Rubygate', u kojem je optužen za plaćanje seksa maloljetnici te zlouporabu ovlasti, nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora, a zabranjeno mu je i obavljanje javnih dužnosti.

Silvio Berlusconi, bivši talijanski premijer, u prvom je stupnju na sudu u Milanu osuđen na sedam godina zatvora, a za to mu je vrijeme zabranjeno i obavljanje javnih funkcija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Slika nije dostupna Opet pred sud? AFERA 'BUNGA BUNGA' Pronađeni dokazi o Berlusconijevu podmićivanju svjedoka

Presuda je donesena nakon višesatnog vijećanja triju sutkinja, a 76-godišnji Berlusconi je optužen za plaćanje seksa maloljetnici te zlouporabu premijerskih ovlasti kako bi sve prikrio.

>> Fatalna Ruby na sudu iznosila detalje noćnih zabava s Berlusconijem

Na presudu postoji mogućnost dvije žalbe tako da bi do njezine pravomoćnosti moglo proći i nekoliko godina, a Berlusconi za to vrijeme ostaje na slobodi. No, činjenica da mu je dosuđen zatvor, makar i nepravomoćno, mogla bi naštetiti koalicijskoj vladi Enrica Lette, koja ovisi o Berlusconijevoj potpori.

Podsjetimo, Berlusconi je optužen za plaćanje usluga seksa bivšoj plesačici u noćnom klubu, Karimi El Mahroug, poznatijoj po nadimku 'Ruby Kradljivica Srca'. Berlusconi je optužen kako je platio seks Ruby dok je ona bila još uvijek maloljetna. Isto tako, optužen je kako je koristio svoje ovlasti kako bi policija pustila Ruby na slobodu, nakon privođenja.

Berlusconi je porekao sve optužbe te ih je nazvao politički orkestriranim od strane političkih protivnika s ljevice. Sama Ruby je tijekom svjedočenja rekla sudu kako nije imala odnose s Berlusconijem.

'Djevojke su Berlusconiju prilazile dok su izvodile senzualne plesove, ali nikada nisam vidjela nikakav fizički kontakt', rekla je Ruby na sudu te dodala da je samo za Berlusconija na zabavama plesalo po dvadesetak striptizeta, uključujući i nju, koja je u to vrijeme bila maloljetna.

Tužitelji su njezino svjedočenje ocijenili nepouzdanim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene