Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu službeno razgovarali

Berlin odbacio ideju o novim reparacijama Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Berlin je odbacio ideju o plaćanju novih reparacija Grčkoj za razdoblje nacističke okupacije zemlje, ustvrdivši da o toj temi dvije zemlje nisu službeno razgovarale.

'Savezna vlada smatra nakon nekoliko desetaka godina da je pitanje reparacija izgubilo relevantnost', kazao je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova na redovitom susretu Vlade s novinarima. 'Za nas to se pitanje ne postavlja i želio bih dodati da nisam u tijeku s nikakvom raspravom, nikakvim kontaktom Njemačke i Grčke' na tu temu, dodao je on.

>> Grčka vodi teške razgovore sa zajmodavcima

Odgovarajući na parlamentarno pitanje desničarske populističke stranke Nezavisni Grci, grčko ministarstvo financija najavila je prošlog tjedna osnivanje 'radne skupine' koja bi pročešljala arhiv kako bi odredila iznos reparacija za nacističke zločine koji bi Grčka mogla zatražiti od Berlina.

>> Barroso ove jeseni očekuje preokret u Grčkoj

Povjesničari i pravnici u Grčkoj priznaju da je 'pitanje komplicirano' te da Atena ima malo izgleda da dobije odštetu za zločine počinjene tijekom nacističke okupacije zemlje (1941.-1944.), iako se o tome živo raspravlja u javnosti. (Hina)

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene